Päevatoimetaja:
Angelina Täker

AK Trump ärimehena: väga rikas pankrotimeister ja rahaasjades vassija (9)

Copy
58-korruseline pilvelõhkuja Trump Tower, kus asub Donald Trumpi ette­võtte The Trump Organization peakorter, aga ka korterid, kus elavad nii ekspresident kui ka mõned tema pereliikmed.
58-korruseline pilvelõhkuja Trump Tower, kus asub Donald Trumpi ette­võtte The Trump Organization peakorter, aga ka korterid, kus elavad nii ekspresident kui ka mõned tema pereliikmed. Foto: Eero Vabamägi

Kui Donald Trump kaheksa aastat tagasi kuulutas, et kavatseb kandideerida Ameerika Ühendriikide presidendiks, deklareeris ta, et on väga rikas ja et vaid tõeliselt rikas – nagu tema – suudab taastada Ameerika majandusliku heaolu. «Ma olen väga rikas,» kuulutas ta ning lisas, et tal on vara 9,2 miljardi dollari väärtuses ning netovara (varad miinus kohus­tused) 8,7 miljardit dollarit.

Ajakiri Forbes, kes maailma jõukamate inimeste vara hindab, kahtles nendes arvudes, saades Trumpi vara väärtuseks toona «vaid» 4,1 miljardit.

Trump on oma vara väärtuse avalikest hinnangutest korduvalt suuremaks hinnanud. 1984. aasta mais helistati ajakirja Forbes toimetajale Jonathan Greenbergile Trumpi firmast Trump Organization ning küsiti, kui rikas Donald Trump on. Greenberg, kes koostas toona edetabelit kolmandat aastat, ütles, et tema vara väärtus on 200 miljonit dollarit, mis oli viiendik sellest, mida Trump ise oli ajakirjanikule antud intervjuus öelnud, kirjutas Greenberg ajalehes The Washington Post aastaid tagasi.

Tagasi üles