Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ohjeldamatu maksutõus: kõik, mida teame praegu Michali valitsuse plaanidest

Copy
Reformierakonna, E200 ja sotsiaaldemokraatide koalitsioonikõneluste esimest päeva kokku võttev pressikonverents riigikogu valges saalis. Pildil (vasakult) Lauri Läänemets, Kristen Michal ja Margus Tsahkna.
Reformierakonna, E200 ja sotsiaaldemokraatide koalitsioonikõneluste esimest päeva kokku võttev pressikonverents riigikogu valges saalis. Pildil (vasakult) Lauri Läänemets, Kristen Michal ja Margus Tsahkna. Foto: Madis Veltman

Homme peaks Eesti uue valitsuse osas selgus kätte jõudma, aga tänaseks on üht-teist lekkinud ning paraku maksumaksjatel teadaoleva info põhjal suuri õnnesõnumeid loota pole.

Tänasel valitsuse pressikonverentsil märgiti, et asi on veel hullem, kui kardeti, ja nn kasinuspoliitika raames on oodata kärpeid. Üks kärbe käidi kohe välja ka: see on 55 000 eurot haridustöötajate stipendiumiraha, aga samas märgiti, et ega haridustöötajad seepärast tunnustamata jää.

Kuid suurematest asjadest on oodata igakülgset maksutõusu. ERR kirjutas, et loodav valitsus plaanib tõsta käibe- ja tulumaksu ning maksustada rohkem ka ettevõtjaid. Kristen Michal (reform) kinnitas, et see maksutõus saab olema ajutine.

Tagasi üles