Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Üllatus: mitte keegi ei tea, kui palju Eesti Euroopa Liidule trahve maksma hakkab (4)

Copy
Euroopa ühe käega annab raha ja teisega võtab. Kui palju raha Eesti rahvas trahvidena välja käima peab, pole teada. FOTO: Justin Tallis
Euroopa ühe käega annab raha ja teisega võtab. Kui palju raha Eesti rahvas trahvidena välja käima peab, pole teada. FOTO: Justin Tallis Foto: Justin Tallis

Eestis võetakse euroseadusi varmalt vastu, ent kui riik on kohustuse võtnud ja seda ei täida, võib Euroopa Liit meile trahve kehtestada. Seda, kui palju Eestil trahve on, ei tea aga keegi, sest... ametnikud ei nimeta neid nii.

Ministeeriumid kinnitavad kui ühest suust, et Eesti ei maksa ühtegi trahvi. Minevikus on Eesti rahalise karistuse saanud küll: peaaegu 15 aastat kestnud suhkrutrahvi-saagas tuli lõpuks välja käia enam kui 34 miljonit eurot.

Välisministeeriumist, kus direktiivide rikkumiste eest antavate trahvide üle arvestust peetakse, märgib juriidilise osakonna Euroopa Liidu õiguse büroo direktor Merili Kriisa, et trahvidega on nii ja naa. Nimelt peetakse arvestust juhtumite üle, mille puhul Euroopa Komisjon on Eesti vastu direktiivi ülevõtmise kohustuse rikkumise tõttu rikkumismenetluse algatanud. Aga sellega ei kaasne kohe trahv.

Tagasi üles