Postimehe poodide värske hinnavõrdlus paljastas nädalaga liidripositsioonil toimunud muutused ning ostukorvide hinnad tegid läbi märkimisväärse tõusu. Nädalaga paisus ka kallima ja odavaima ostukorvi hinnalõhe.

Kui nädal tagasi troonis ostukorvi hinnavõrdluses Prisma, siis nüüd on liider muutunud. Odavaim oli see nädal Lidl, kuid vahe Grossi, Prisma, Maxima ja Rimiga on üsna väike – vähem kui kaks eurot. 17. juuli seisuga oli Postimehe ostukorvi liidripositsioonil Lidl, kus ostukorvi summaks kujunes 72 eurot ja 25 senti. Kogu ostukorvi ei saa eelmise nädalaga aga võrrelda, sest mõnes poes puuduvad tooted on kogu ostukorvist eemaldatud.

Sel nädalal järgneb liidrile Prisma, kus ostukorvi hind oli ühe euro ja 25 sendi võrra kallim ehk 73 eurot ja 77 senti. Prisma ostukorv kerkis nädalaga 20,5 protsenti. Kolmandalt kohalt leiab seekord aga Grossi toidukaubad, mille ostukorv maksis 74 eurot ja 39 senti. Nädalaga kallines Grossi toidukaupade ostukorv aga 9 eurot ja 51 senti ehk 14,6 protsenti.