Rahandusminister tutvustas ametiühingutele kärbete hetkeseisu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärped räsivad valusalt.
Kärped räsivad valusalt. Foto: Urmas Nemvalts

Rahandusminister Ivari Padar kohtus täna Riigi-ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liidu (ROTAL) esindusega, et anda ülevaade 2009. aasta negatiivse lisaeelarve koostamise käigust.


Padar tutvustas töövõtjate esindusele nii rahandusministeeriumi kui Eesti Panga viimaseid majandusülevaateid, mis sunnivad valitsusliitu paratamatult kärpima tänavusest eelarvest ligi kaheksa miljardit krooni, teatas rahandusministeerium.

«Kui me astume erakorralisi samme ja vähendame riigiasutuste palgakulusid, on oluline läbi rääkida kõigi osapooltega,» ütles minister. «Olukorra tõsidust peavad kõik mõistma.»

ROTALi juhid tundsid enam huvi personalikulude kahandamise vastu. «Saime suurema selguse. On hea, et enne lõplikke kokkuleppeid arutatakse asju ka meiega,» ütles ROTALi esimees Kalle Liivamägi.

«Meie huvi on, et kui minnakse palkade vähendamise peale, ei võetaks kõigilt võrdselt seitse protsenti. Kõrgema palgaga asutuste juhtidelt tuleb võtta rohkem, teistelt vähem või üldse mitte,» rääkis Liivamägi.

Tema kinnitusel seisab ROTAL haiguspäevade maksmise muudatuste juures selle eest, et tööandjad hüvitavad viie haiguspäeva eest 80 protsenti töötaja palgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles