Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ministeerium jagab vanast harjumusest raha läbi kalli sihtasutuse (7)

Copy
Maaelu Edendamise Sihtasutusel (MES) on Viljandis kena kontor. Seal täidavad ametnikud suuresti samu ülesandeid, millega tegelevad põllumajanduse registrite ja infosüsteemi ameti (PRIA) töötajad. FOTO: Hege-Lee Paiste
Maaelu Edendamise Sihtasutusel (MES) on Viljandis kena kontor. Seal täidavad ametnikud suuresti samu ülesandeid, millega tegelevad põllumajanduse registrite ja infosüsteemi ameti (PRIA) töötajad. FOTO: Hege-Lee Paiste Foto: HEGE-LEE PAISTE

Eestis on terve rida riigiasutusi, sihtasutusi-mittetulundusühinguid, mille tegevuse maksab suuresti kinni maksumaksja. Aga mida vastu saab?

Kui palju on Eestis asutusi, mis üksteise tööd dubleerivad, on raske hinnata. Ja raske on ka mõnel ministeeriumil põhjendada, miks nad ühele või teisele asutusele Eesti või Euroopa Liidu maksumaksja raha annavad.

Näiteks pakuvad laene, toetusi ja käendusi nii Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja KredExi ühisasutus EISA kui ka selgelt põllumajandussuunitlusega põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA). Aga on ka Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES), mis regionaal- ja põllumajandusministeeriumiga sõlmitud lepingute alusel samuti raha jagab.

MES on 14 töötajaga asutus, mida juhib Meelis Annus. Sihtasutuse mullune aruanne näitab, et tulu oli suurusjärgus 10,8 miljonit eurot, millest netotulu sihtfinantseeringutelt oli 4,9 miljonit eurot, annetused-toetused 1,7 miljonit eurot ning tulu ettevõtlusest 3,9 miljonit eurot.

Märksõnad

Tagasi üles