Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Pangahoiuste turu ülevaade: parimad intressid on nelja protsendi juures

Copy
Rahatähed. Foto on illustreeriv.
Rahatähed. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Eesti eraisikute pangahoiuste turu kokkuvõte näitab, et parimat intressi 3 kuu pikkusele hoiusele pakub 4 protsendiga Bigbank; 6 kuu pikkusele hoiusele 4 protsendiga Bigbank ning aastase hoiuse eest 4,25 protsendiga TBB.

Bigbank Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul saab Eesti pangahoiuste turul välja tuua kaks selget trendi. «Esiteks maksavad suured universaalpangad oma klientidele tähtajaliste hoiuste eest selgelt väiksemat intressi kui konkurendid. Põhjus on lihtne: nad saavad sisuliselt tasuta ehk kliendile intresse maksmata kasutada oma laenutegevuse finantseerimiseks inimeste arveldusarvetel olevat raha ja huvi hoiuste kaasamise vastu on seega leigem,» selgitas Pechter.

Tema sõnul ei muutu selles osas midagi enne, kui inimesed asuvad oma rahaasjadega aktiivsemalt tegelema ja panevad vähemalt osa arveldusarvel seisvatest miljarditest parimat intressi maksva panga tähtajalisele hoiusele. «Vahe on ju selge – kas su rahalt teenib pank või sa ise. Näiteks arveldusarvel seisev 10 000 eurot ei teeni hoiustajale sisuliselt midagi, pannes aga sama summa kasvõi aastaks 4-protsendisele tähtajalisele hoiusele, laekub intressidena juba 400 eurot.» 

Tagasi üles