Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Taust Turistid põgenevad põrgukuumuse eest põhja, kuid mitte Eestisse (3)

Copy
Tallinna külastavad kruiisituristid hindu üles ei aja, sest söögikorrad ja ööbimine on korraldatud laevadel. Vanalinnas tehakse vaid väike tiir.
Tallinna külastavad kruiisituristid hindu üles ei aja, sest söögikorrad ja ööbimine on korraldatud laevadel. Vanalinnas tehakse vaid väike tiir. Foto: Tairo Lutter

Suveturistid tunglevad üha enam Põhjamaadesse. Otsitakse alternatiivi ja jahedamat vaheldust Vahemere maadele, kuid Eesti jääb suuresti avastamata.

Juunis tõusid Lõuna-Euroopas kuumakraadid üle 40; Vahemere rannikul Málagas on järgmisel nädalal «kõigest» 36, Roomas 37 ja Ateenas 38 kraadi sooja. Kreekas on lisaks suur metsatulekahjude oht, mis eelmisel aastal laastasid suure osa Rhodose saarest.

Nii liiguvadki puhkajad tapva kuumuse eest üha enam Põhjamaadesse. 2023. aastal kasvasid välisreisijate ööbimised Norras 22 protsenti ja Rootsis 11 protsenti. Turismiorganisatsiooni Visit Sweden korraldatud küsitlusest Saksamaal selgus, et kaks sakslast viiest plaanivad Lõuna-Euroopa suvise kuumuse tõttu oma reisimisharjumusi muuta, valides puhkuseks mõne teise aastaaja või jahedama sihtkoha.

Tagasi üles