Päevatoimetaja:
Angelina Täker

EL: X tüssab kasutajaid siniste linnukestega ja rikub digireegleid

Copy
Miljardär Elon Musk, kes juhib Teslat ning kellele kuulub ka sotsiaalmeediaplatvorm X, otsustas nüüd asuda toetama kindlat presidendikandidaati. Oma kontol säutsus ta ka «lendavast kaitseülikonnast», mis vajab nüüd valmis tegemist.
Miljardär Elon Musk, kes juhib Teslat ning kellele kuulub ka sotsiaalmeediaplatvorm X, otsustas nüüd asuda toetama kindlat presidendikandidaati. Oma kontol säutsus ta ka «lendavast kaitseülikonnast», mis vajab nüüd valmis tegemist. Foto: ALAIN JOCARD

Tehnoloogiavalla miljardäri Elon Muski sotsiaalmeediaplatvorm X eksitab kasutajaid oma niinimetatud siniste linnukestega kinnitatud kontode puhul ning rikub samuti Euroopa Liidu sisu puudutavaid reegleid, teatas Brüssel reedel otsusega, mis võib viia kopsakate trahvideni.

Sotsiaalvõrgustik tüssab kasutajaid oma siniste linnukestega ehk märgiga, mida võib nüüd igaüks taotleda, kuid see mõjutab kasutajate võimalusi teha vabu ja informeeritud otsuseid, märkis Euroopa Komisjon.

EL leidis veel, et X (endine Twitter) rikkus reegleid, mis on seotud reklaami läbipaistvusega ning teaduritele ligipääsu andmisega avalikele andmetele.

Tagasi üles