Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Graafik Teise samba pensionifondid tegid igatsetud tõusu (1)

Copy
Maailma aktsiaturgude tõus peegeldub ka teise samba pensionifondide ilusates tootlustes. 
Maailma aktsiaturgude tõus peegeldub ka teise samba pensionifondide ilusates tootlustes. Foto: Brendan Mcdermid

Küllap kahetseb nii mõnigi pensioniinvestor praegu otsust võtta teise samba pensionifondist raha välja ja hakata pensionivara pensioni investeerimiskonto (PIK) kaudu ise kasvatama.

Võib ka arvata, et enamik pensioni investeerimiskonto kasutajaist investeerib peamiselt Eesti aktsiatesse, aga nagu teada, on need viimasel ajal väiksemas või suuremas miinuses. Seevastu maa­ilma börsidel käib juba mõnda aega üsna korralik ralli.

Kolmapäeval lõpetas kauplemisepäeva USA aktsiaturgude börsiindeks S&P 500 kuuenda järjestikuse ja peamiselt tehnoloogiasektorit peegeldav Nasdaqi koondindeks seitsmenda järjestikuse rekordiga. S&P 500 kuuepäevane rekordiseeria on pikim alates 2021. aastast, kirjutab The Wall Street Journal.

Eelkõige tänu USA aktsiaturgudele, aga ka teiste arenenud riikide turgude ilusale tõusule on ka teise samba pensionifondide lühiajaline tootlus korralik. Meie fondivalitsejad haldavad 26 fondi ning üheaastane tootlus (9. juulil) oli üle 25 protsendi kahel, üle 20 protsendi seitsmel ja üle kümne protsendi 18 fondil.

Märksõnad

Tagasi üles