Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Taust Mitmes eestlaste lemmiksihtkohas on kohalikel turistidest kõrini saanud (1)

Copy
Meeleavaldajad 6. juulil Barcelonas kuulsal Las Ramblase jalakäijate tänaval protesteerimas massiturismi vastu. Plakat loeb: «Aitab turismist».
Meeleavaldajad 6. juulil Barcelonas kuulsal Las Ramblase jalakäijate tänaval protesteerimas massiturismi vastu. Plakat loeb: «Aitab turismist». Foto: JOSEP LAGO / AFP

Turistide üleküllus on mitmes Euroopa tippsihtkohas toonud rahva tänavale. Hispaanias toimuvad turismivastased meeleavaldused, Amsterdam «kasvatab» ülekäte läinud reisijaid trahvidega, Itaalia ja Portugal aga kehtestavad linnadele külastustasusid.

Barcelonas kulmineerus eelmisel nädalal toimunud protestimarss sellega, et tänavarestoranides pahaaimamatult kohvi või veini nautivaid turiste loobiti purkidega ja pritsiti veepüstolitega. Meeleavaldajad karjusid «turistid koju» ja vehkisid loosungitega «Barcelona ei ole müügiks».

Tuhanded meeleavaldajad tulid Hispaania linna tänavatele massiturismivastasele meeleavaldusele, et näidata vastumeelsust turistidele, kelle tõttu tõusevad kohalike elamiskulud. Ametlikel andmetel ööbis Barcelona piirkonnas 2023. aastal ligi 26 miljonit külastajat, kes kulutasid seal 12,75 miljardit eurot. Protesti eestvedajad ütlevad aga, et külastajad tõstavad hindu, samas kui turismitööstuse kasumit jaotatakse ebaõiglaselt ja see suurendab sotsiaalset ebavõrdsust.

Tagasi üles