Päevatoimetaja:
Angelina Täker

EfTEN: Hortese juhtum on erandlik, üürnike maksekäitumine on hea

Copy
EfTEN Real Estate Fundi juht Viljar Arakas.
EfTEN Real Estate Fundi juht Viljar Arakas. Foto: Erakogu

EfTEN Real Estate Fundi fondijuht Viljar Arakas ütles börsile saadetud kommentaaris, et kui välja jätta Hortese kinnistutega seotud üürniku makseraskused, on klientide maksekäitumine hea ning võlgnevuste tase püsib madal.

«Koondtulemusena vastab 2024. aasta esimene poolaasta fondivalitseja ootustele. Vakantsus püsib portfelli tasemel alla 3 protsendi kõikidest pindadest, mis üldist ärikeskkonda arvestades on väga hea tulemus. Fondivalitseja hinnangul on Hortese kinnistutega seonduv käsitletav üksiku kliendispetsiifilise juhtumina ega kajasta laiemat üürnike olukorra halvenemist,» kommenteeris Arakas, lisades, et EfTEN on tema sõnul juba mõlema Hortese kaupluse teemal alustanud uute toimivate lahenduste otsimist.

8. juulil esitasid fondi tütarettevõtted EfTEN Seljaku OÜ ja EfTEN Tähesaju tee OÜ üürnikule, aktsiaseltsile Hortes, teated võla tasumise nõude, viivise nõude, üürileandja pandiõiguse teostamise ja üürilepingu ülesütlemise kohta andes üürnikule lepingujärgselt täiendava 30 päevase tähtaja võlgnevuse likvideerimiseks.

Tagasi üles