Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Maakler: kinnisvaraturg pakub nii väljakutseid kui võimalusi

Copy
Kuhu liigub meie kinnisvaraturg?
Kuhu liigub meie kinnisvaraturg? Foto: Shutterstock

Kinnisvaraturul toimuvad muutused ja paljud müüjad on oma mõtetes veel kinni aastates 2021–2022, sealjuures on pakkumishinnad endiselt kõrged ja hindu ei kohandata piisavalt kiiresti praegusele turuolukorrale vastavalt ning tihti toimub tehing just siis, kui omanik annab hinnas järele, kirjutab Nove kinnisvarabüroo maakler Siret Ojaste Linkedinis.

«Kuigi sisendkulude kasv mõjutab pakkumishindu, tõusevad uute korterite hinnad, sõltumata turumuutustest. Seega tõenäoliselt elamispinna kättesaadavus lähitulevikus oluliselt ei parane ja majanduse kasvutsükli tõusmisel võivad hinnad taas kiiresti kerkida,» märgib Ojaste.

Inimesed soovivad maakleri sõnul endiselt omada kinnisvara, kuid praegusel hetkel ollakse ostuotsuse tegemisel ettevaatlikud. «Korteri või maja ostmisel kaalutakse hoolikalt vara asukohta ja kõrvalkulusid, kuna pakkumine on suur ja valikut jagub – peamiselt järelturul. See tähendab, et kinnisvara müüjad peavad tihti pikemat aega suhtlema ostuhuvilistega, kes ei suuda kiiresti otsustada.»

Tagasi üles