Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Elron: tänavu on rongireisijaid vähem kui aasta tagasi (1)

Copy
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Juunikuus sõitis Elroni reisirongidega enam kui 672 000 reisijat, esimese poolaasta jooksul on rongiga sõitnud 3,98 miljonit reisijat.

«Rongireisijate arvule on juunikuus tervikuna tugevat mõju avaldanud laiaulatuslik raudteeremont. Näiteks Tapa ja Tartu vahelisel raudteel toimub remont küll vaid keskmiselt kuuel argipäeval kuus, kuid reisijate arv lõunasuunal vähenes eelmise aasta juuniga võrreldes ligi viiendiku,» ütles Elroni pressiesindaja Kristo Mäe.

Esimesel poolaastal oli kogu reisijate arv aasta varasemast küll kolm protsenti suurem, kuid juuni oli mullusega võrreldes viis protsenti väiksem. Juunis oli ka poolaasta reisijate päevarekord – 7. juunil sõitis Elroni rongidega 30 763 reisijat.

Aasta algusest on rongiga sõitnud üle 3,98 miljoni reisija, mis on aasta varasemast 3 protsenti enam. Esimesel poolaastal kasvas reisijate arv mullusega võrreldes kõige enam läänesuunal (Turba, Paldiski, Kloogaranna, Keila) ning kõige enam vähenes see lõunasuunal (Tartu, Valga, Koidula).

Juunis reisiti rongidega üle 672 000 korra, mis on eelmise aasta juunist viis protsenti vähem. Juunis olid populaarseimad Tallinna-Turba liin 106 071 reisijaga, Tallinn-Paldiski 99 803 reisijaga ja Tallinna-Aegviidu liin 86 937 reisijaga.

Tagasi üles