OOTAMATU LAHKUMINE Elektrijaamade ja õlitehaste juht Andres Vainola lahkub Eesti Energia kontsernist (4)

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola.
Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Energia juhatuse liige Andres Vainola lahkub kokkuleppel ettevõtte juhatuse esimehe Andrus Durejko ja energiakontserni nõukoguga ametist alates 5. juulist ja Enefit Poweri juhatuse esimehe ametist kokkuleppel Enefit Poweri nõukoguga 6. septembril.

Andres Vainola ootamatu lahkumine tuli energiasektoris tegutsevatele inimestele suure üllatusena - oli ju Eesti Energia uus juht Durejko toonud Vainola Eesti Energia juhatussse, kus tal leping kehtis veel kaks aastat. Vainola õlgadel on keerulises turuseisus hinge vaakuvad põlevkivi elektrijaamad ning kohtuveskite vahele jäänud uus põlevkiviõli tehas, mille ehitustööd on lõppjärgus. Lihtne pole Vainolal töö Ida-Virumaal olnud, sest suurkoondamised on tekitanud hulgaliselt pahameelt. Lisaks on tema ärivaldkond teeninud loodetud tulu asemel hoopis hulgaliselt kulusid.

Eesti Energia juhatuse ja Enefit Poweri nõukogu esimehe Andrus Durejko sõnul on Vainola andnud olulise panuse ettevõtte arengusse, sealhulgas juhtinud Enefit Poweri läbi energiakriisi. Uue juhi peamine väljakutse saab olema Enefit Poweri muutmine kasumlikuks ja jätkusuutlikuks.

«Kümme aastat Eesti Energia grupis, sellest viimased neli Enefit Poweri juhina on minu jaoks olnud võrdväärne Eesti riigi teenimisega. See on andnud suurepärase elukogemuse ja võimaluse tegelda Eesti jaoks oluliste väljakutsete lahendamisega. Olen suurema osa oma elust tegelenud eraettevõtlusega ja tunnen, et on aeg sellesse valdkonda naasta. Uus juht saab tuua Enefit Powerisse uue hingamise ettevõtte edasiviimiseks ja veelgi suurema panuse andmiseks Eesti Energia roheteekonda,» lausus Vainola.

Eesti Energia tegevjuhtimise eest vastutab juhatus, kuhu kuulub kuus liiget, kelle valib ettevõtte nõukogu. Juhatuse esimees on Andrus Durejko ning juhatuse liikmeteks Kelli Toss-Kaasik, Marlen Tamm, Kristjan Kuhi ja Raido Ivalo. Kuues juhatuse liige ja Enefit Poweri uus juhatuse esimees selgub avaliku konkursi käigus. Enefit Poweri juhatusse kuuluvad Arles Taal, Erkki Kaisla, Meelis Goldberg ja Aleksandr Jefremov.

Tagasi üles