Esimene poolaasta Tallinna börsil oli üks maailma halvemaid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Börsi esimese poolaasta superstaar oli Infortari aktsia. Infortar läks börsile eelmise aasta detsembri keskel. Fotol ettevõtte juhatuse esimees Ain Hanschmidt ja Infortari tegevjuht Martti Talgre kauplemise alguse pidulikku avakella helistamas.
Börsi esimese poolaasta superstaar oli Infortari aktsia. Infortar läks börsile eelmise aasta detsembri keskel. Fotol ettevõtte juhatuse esimees Ain Hanschmidt ja Infortari tegevjuht Martti Talgre kauplemise alguse pidulikku avakella helistamas. Foto: Mihkel Maripuu

Selle aasta esimesel poolel polnud Tallinna börs hea paik investeerimiseks. On vaid käputäis börse, mille indeksi liikumine oli viimasel kuuel kuul kehvem kui Tallinna börsiindeksil.

Meie börsiindeks OMXT langes esimesel poolaastal 1,3 protsenti, millega oli tagantpoolt 16. kohal (edetabelis on 97 börsiindeksit kogu maailmast). Tagapool on sellised turud nagu Tai ja Kambodža, aga ka Riia börs, mille indeks kukkus koguni 16,7 protsenti. Naaberbörsidest oli poole protsendiga miinuses ka Helsingi börsiindeks OMX 25.

See-eest Vilniuse börsiindeks OMXV kerkis aasta esimese kuue kuuga veidi üle nelja protsendi. Kuid üldiselt liikusid meie ja naabrite börsid globaalse turuga võrreldes vastuvoolu, sest mujal valitsesid pigem tõusutrendid, mõnel pool, näiteks Jaapani börsidel, võib täheldada isegi buumi tunnuseid.

Tagasi üles