Helmese müügitulu ületas 100 miljoni euro piiri, kasum 9,9 miljonit

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Helmese juhatuse liige ja partner Andres Kaljo.
Helmese juhatuse liige ja partner Andres Kaljo. Foto: Jake Farra

Helmese äritulu kasvas 2023. aastal 101,3 miljoni euroni (2022. aastal 92,4 mln EUR), ettevõte puhaskasum ulatus 9,9 miljoni euroni.

Helmese ekspordikäive oli mullu 70,5 mln eurot (2022. aastal 66,8 mln eurot), kasvades eelmise aastaga võrreldes 5 protsenti ning moodustades 70 protsenti grupi kogukäibest. Ettevõtte peamised turul olid Eesti, Läti, Suurbritannia, Saksamaa, Ameerika Ühendriigid, Leedu, Rootsi, Prantsusmaa, Soome.

Helmese juhatuse liikme ja partneri Andres Kaljo sõnul võib Helmese stabiilselt tugevate majandustulemustega rahul olla. «Oleme üle kümne aasta ettevõttena pidevalt kasvanud läbi erinevate majandustsükli faaside. Viimased aastad on möödunud erinevaid kriise läbides, millega on kaasnenud suurenenud ebakindlus ja laiapõhjaline majanduslangus, ka 2023. aasta ei olnud erandlik. Näeme oma klientide pealt, et ebakindlus on küll vähenenud ning majanduse taastumist on märgata, kuid see võtab aega. Majandus on tsükliline ja eriti hea meel on selle üle, et meie kliendid näevad meie teenustes olulist ärilist väärtust ka keerulistel kriisiaegadel,» ütles Kaljo.

Märksõnad

Tagasi üles