Bolt jätkab kasvamist: suurenesid käive ja kahjum

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Bolt on üks Eesti suurimaid tööandjaid ja maksumaksjaid. 2023. aasta lõpus oli ettevõttel töötajaid üle 4000, kellest 1200 töötavad Eestis.
Bolt on üks Eesti suurimaid tööandjaid ja maksumaksjaid. 2023. aasta lõpus oli ettevõttel töötajaid üle 4000, kellest 1200 töötavad Eestis. Foto: Mihkel Maripuu

Bolti majandusaasta aruandest selgub, et ettevõtte käive kasvas 2023. aastal 37,4 protsenti. Ettevõtte müügitulud kasvasid äritegevuse efektiivsuse paranemise ja laienemise tulemusel 1,2 miljardilt eurolt 1,7 miljardi euroni. Ettevõtte kahjum oli 93,2 miljonit eurot, mis on 20 miljoni võrra enam kui 2022. aastal.

«Bolt on kasvule orienteeritud ettevõte, seega investeerisime oluliselt laienemisse. 2023. aastal jätkasime kasvamist hoolimata majanduslangusest, kõrgest inflatsioonist ja negatiivsetest valuutakurssidest. Meie tugevale tulemusele on tunnustuseks ka hiljuti maailma tipp-pankadelt saadud 220 miljonit eurot käibekrediiti,» sõnas Bolti asutaja ja tegevjuhi Markus Villig.

Möödunud aasta olulisimate arengutena toob Villig esile nii parema kasutajakogemuse loomise kui ka turuosa laiendamise. «Juhtide ja kullerite tagasiside põhjal lisasime lahendusi, mis on parandanud turvalisust ja kvaliteeti. Meie platvormiga liitunud restoranide arv tõusis möödunud aastal neljandiku võrra ja platvormiga liitus sadu tuhandeid uusi juhte ja kullereid. Kasvatasime kõigi teenuste turuosa ning tõime turule kuuenda põlvkonna elektritõukeratta mudeli, mida hindavad kõrgelt nii kliendid kui linnavalitsused. Autorenditeenus Bolt Drive jõudis Leedu ja Saksamaa klientideni. Need on vaid mõned Bolti eelmise aasta edulugudest,» loetles Villig.

Märksõnad

Tagasi üles