LUUBI ALL Hiigelkärped ootavad ees: valitsusel tuleb sügisel maha lõigata miljard eurot (46)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Politseiameti päästekopter õnnetuspaigal Virumaal Haljala lähistel. Kopteriga saab kõige kiiremini vigastatu haiglasse toimetada. Riigieelarve kärbete tõttu aga ei saa kopter öösiti 15-minutilise etteteatamisajaga välja lennata.
Politseiameti päästekopter õnnetuspaigal Virumaal Haljala lähistel. Kopteriga saab kõige kiiremini vigastatu haiglasse toimetada. Riigieelarve kärbete tõttu aga ei saa kopter öösiti 15-minutilise etteteatamisajaga välja lennata. Foto: Marianne Loorents

Eestit ees ootav kulude kärbe ja/või uute tulude leidmise kohustus on võrreldav Kreekaga, kes pisut enam kui kümme aastat tagasi oleks kreenis rahanduse tõttu euroalast peaaegu välja kukkunud.

Nii karm ülesanne ootab valitsust ees juhul, kui tahetakse teha kogu ülesanne. Loomulikult võib Oskar Lutsu loodud ilukirjandusliku kangelase Tootsi kombel teha ka poole rehnutist. Kogu koorma lahendamine tähendab ka seda, et valitsus paneb seisma laenukoormuse kasvu SKT suhtes ja teeb kõik hädavajalikud kulutused kaitseväe laskemoona tarbeks. Kuigi Eesti riigikassas on rohkem raha kulutamiseks kui kunagi varem, tuleb aina suurem osa sellest laenata.

Tagasi üles