Eesti raudteetaristut valmistatakse ette uueks tippkiiruseks

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Elroni rong. Pilt on illustreeriv.
Elroni rong. Pilt on illustreeriv. Foto: Vladislav Musakko

Eesti raudteetaristu omanikud AS Eesti Raudtee ja AS Edelaraudtee valmistuvad tippkiiruse tõstmiseks raudteedel kuni 160 kilkmeetrini tunnis (km/h), et reisirongid saaksid hakata pakkuma kiiremaid ühendusi regioonide vahel. Elroni uued rongid saavad täpsustatud ajakava järgi minna liinile alates 2025. aasta septembrist.

«Eesti teeb suurt pööret rongiliikluses, millega soovime suurendada siseriiklikku rongireisijate arvu individuaalautode kasutajate arvelt praeguselt 8 miljonilt 20 miljoni reisijani 2035. aastal. See aitab vähendada transpordisektori süsinikuheidet ja sellega aitab kaasa Eesti kliimaeesmärkide saavutamisele,» ütles Elroni juhatuse esimees Lauri Betlem. «Et see oleks võimalik, on juba mõnda aega investeeritud nii taristusse kui ka oleme tellinud 16 uut reisirongi. Täpsustatud ajakava järgi saame saata need teenindama Tallinn–Tartu liini alates 2025. aasta septembrist pärast taristu valmimist.»

Aastatel 2024–2026 õgvendatakse ja rekonstrueeritakse raudteed nii Tallinn–Viljandi, Tallinn–Tartu kui ka Tallinn–Narva suundadel.

Tagasi üles