Väikeinvestor: kas Infortari kavandatava ülevõtmispakkumise hind on seaduslik? (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt esmaspäeval Tallinki aktsiate vabatahtliku ülevõtmispakkumise asjaolusid selgitamas. 
Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt esmaspäeval Tallinki aktsiate vabatahtliku ülevõtmispakkumise asjaolusid selgitamas. Foto: Sander Ilvest

Nädal tagasi avaldas AS Infortar, et kavatseb teha vabatahtliku ülevõtmispakkumise kõigile ülejäänud Tallink Grupp aktsionäridele hinnaga 0,55 eurot aktsia kohta. Seejuures märkis Infortar, et kuivõrd tegemist on vabatahtliku ülevõtmispakkumisega, ei pea Infortar ülevõtjana aktsiate ostuhinna määramisel lähtuma ülevõtmispakkumise reeglites sätestatud õiglase hinna määratlemise kriteeriumidest, kirjutab anonüümseks jääda soovinud väikeaktsionär.

Vaadates otsa Tallinki aktsiate tehingustatistikale, nähtub selgelt, et Infortar on viimase aasta jooksul oma osalust Tallinkis järjekindlalt suurendanud. Arvates 2023. aasta augustikuust (umbes 10 kuuga) on Infortar kasvatanud oma osalust Tallinkis enam kui 6% võrra, omades praeguseks 46,76% kõigist Tallinki aktsiatest. Seejuures ei ole ükski viidatud perioodi sees tehtud ostutehingutest toimunud ligilähedaseltki nii madala hinnaga, mida Infortar peab adekvaatseks pakkuda aktsionäridele vabatahtliku ülevõtmispakkumise raames.

Infortar tahab aktsiaid saada turuhinnast oluliselt odavamalt

Tagasi üles