Kinnisvaraturg on jätkuvalt loid

BNS
Copy
Kinnisvara. Pilt on illustratiivne.
Kinnisvara. Pilt on illustratiivne. Foto: Tierra Mallorca / Unsplash

Eesti 17 suurema linna korterite keskmist tehinguhinda kajastav Pindi Indeks langes mais 3 protsendi võrra ning jäi pidama hinnatasemel 2282 eurole ruutmeetri kohta ning sarnaselt maile tõotab kinnisvarabüroo hinnagul ka juuni tulla keskmisest loium kuu.

Aprillis oli korterite keskmist hinda seirav Pindi Indeks korrigeeritud andmetel 2347 eurot ruutmeetri kohta.Kui aprillis tehti indeksilinnades kokku 1195 korteriomandi tehingut, siis mais oli see arv 1154, teatas Pindi.

«Tarbijate kindlustunne pole enam küll päris põhjas, kuid suvised ilmad ja üldine negatiivne foon hoiab turuosalisi tagasi. Üheks positiiveks ilminguks oli Euroopa Keskpanga intresside langetus, mis rahaliselt palju võitu ei too, kuid on pisike päikesekiir muidu pigem süngete toonidega majanduskeskkonnas,» kommenteeris Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

«Suurimaks probleemiks on eelkõige järelturu korterite pakkumiste arvu jätkuv kasv, mis ühel hetkel võib hakata turgu omakorda kinni jooksutama, kuna suureks läinud valik võimaldab ostjatel hindu alla suruda. Selle aktsepteerimine müüjate poolt võtab aga omakorda aega,» lisas ta.

Võrreldes varasema hinnatipuga mullu detsembris on indeks 16 protsenti madalam. Samas toonane statistiline hinnarekord tehti kallite uusarenduste tehingute ühte kuusse sattumise tõttu. Võrreldes viimaste aastate madalaima punktiga juulis 2009. aastal on Pindi Indeks 266 protsendi võrra kõrgemal.

Pindi Kinnisvara koostatud hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna.

Tagasi üles