Päevatoimetaja:
Sander Silm

Eesti kaitsetööstusettevõtted kasvatavad musklit, kasumid paisuvad kordades

Copy
Viljandis tegutsev Galvi-Linda on üks Eesti kaitsetööstuse liidu asutajatest, kelle toodangust enamiku moodustab militaarvarustus.
Viljandis tegutsev Galvi-Linda on üks Eesti kaitsetööstuse liidu asutajatest, kelle toodangust enamiku moodustab militaarvarustus. Foto: Marko Saarm

Kui Eesti majandus kukub tervikuna juba kolmandat aastat järjest, siis kaitsetööstussektor ujub vastuvoolu ning 2023. aasta majandusaasta aruanded näitavad kaitsetööstusettevõte korraliku käibe- ja kasumikasvu.

Üks taolistest ettevõtetest on OÜ ELI, mis tegeleb nii militaarsete simulatsiooniseadmete kui UAVde pneumaatiliste katapultide arendamise ja tootmisega. Ettevõtte ekspordib oma toodangut 30 erinevasse riiki, kusjuures Eesti osakaal moodustab ettevõtte käibest alla kümnendiku.

2023. aasta majandusaasta aruande järgi oli ettevõtte mullune käive 1,54 miljonit eurot (2022. aastal 527 809 eurot). Veel suurema kasvu tegi aga ettevõtte kasum. Kui 2022. aastal oli kasuminumbriks 9553 eurot, siis möödunud aastal oli see juba 643 071 eurot. Ettevõttes töötab täistööajale taandatuna seitse inimest.

Tagasi üles