PIILUME PORTFELLI Millised on eestlaste eelistatumad investeerimistooted?

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Mullu müüs Tavid 7,4 tonni kulda, millest Eesti osa oli pisut alla kümnendiku. Pildil ka Eesti kullainvestorite seas populaarne Lõuna-Aafrika Vabariigi Krugerrandi kuldmünt.
Mullu müüs Tavid 7,4 tonni kulda, millest Eesti osa oli pisut alla kümnendiku. Pildil ka Eesti kullainvestorite seas populaarne Lõuna-Aafrika Vabariigi Krugerrandi kuldmünt. Foto: SVEN HOPPE / AFP / Scanpix

Kuigi Eesti majandusel pole parimad ajad, kasvavad inimeste hoiused kui investeeringud. Millised on aga Eesti inimeste populaarsemad investeerimistooted?

Lightyearis on Eesti investorite lemmikturud  USA börsid. Lightyeari tegevjuht Martin Sokk ütles, et enim hoitud aktsiad peegeldavad usku just sealsesse tehnoloogiasektorisse. «Praegu hoituimad aktsiad on NVIDIA, Tesla ja Microsoft. Sarnast trendi näitavad ka kohalike investorite eelistatud fondid, kus ETFide seas troonivad kolm S&P 500 indeksit järgivad börsil kaubeldavat fondi: Vanguardi VUAA ja VUSA ning iSharesi IUSA,» rääkis ta.

Fondidest hoitumad on aga nii era- kui äriklientide seas populaarsed BlackRocki rahaturufondid, millesse saab investeerida kolmes valuutas, eraisikute puhul kasvufondi tootega. Samuti teenivad Lightyeari kliendid intressi oma Lightyeari kontol seisva, investeerimata raha pealt.

Tagasi üles