Päevatoimetaja:
Sander Silm

TABEL Mis intressilangus? Pankade hoiuseintressid pole veel suuresti muutunud

Copy
Tähtajaline hoius sobib eelkõige neile, kes tahavad oma sääste kindlal ajaperioodil turvaliselt kasvatada.
Tähtajaline hoius sobib eelkõige neile, kes tahavad oma sääste kindlal ajaperioodil turvaliselt kasvatada. Foto: Arvo Meeks

Eelmisest intressivõrdlusest 27. mail on Euroopa Keskpank langetanud intressimäärasid 0,25 protsendipunkti võrra. Kuue kuu euribor on langenud 3,775 protsendilt 3,695 protsendini. Langus on hoogustunud viimastel päevadel.

Kui nüüd vaadata, kuidas on antud ligi kuu aja pikkusele muutustele reageerinud Eestis tegutsevate pankade hoiuseintressid, siis mõju on tagasihoidlik. Kohati on tunda seda, et pankadel on siiski vaja hoiuseid ja ei keskpank ega turuintress (euribor) mõju väga ei avalda. Vähemalt mitte kiiresti. Mõned pangad üritasid enne keskpanga istungit külvata paanikat, et tehke hoiused enne ära, varsti nii head intressi enam ei saa.

Swedbank on langetanud veerand protsendipunkti võrra 12- ja 24-kuulise hoiuse intresse. SEB teeb kampaaniat, mille tõttu maksavad nad 12-kuulisele hoiusele 0,1 protsendipunkti kuu aja tagusest ajast rohkem. Luminor on veidi langetanud 3-, 6- ja 9-kuu intresse, pikemaid perioode pole puututud.

Tagasi üles