Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Eesti IT-ettevõtja hakkab Itaalia rongiliiklust arendama

Copy
Arenaways rong.
Arenaways rong. Foto: Arenaways

Itaalia reisirongiliikluse uuendamisega tegelev raudteetranspordi ettevõte Arenaways ja Tartu IT-ettevõte Turnit hakkavad koostööd tegema, et arendada piirkondlike raudteeühenduste kvaliteeti ja tõhusust Itaalias.

Partnerluse eesmärgiks on arendada Itaalia rongiliiklust, esmajärgus taasavades kaks liini, mis on üle kümne aasta suletud olnud. Koostööprojekti käigus taastatakse elutähtsad transpordiühendused, mis toetavad piirkondlikku majandust. Turniti moodsa piletimüügisüsteemi tehnoloogia Turnit Ride integreerimisega saab Arenaways reisijatele pakkuda kaasaegset, efektiivset ja kasutajasõbralikku reisikogemust. Uus SaaS lahendus, mis hõlmab muuhulgas piletikassa rakendust, broneerimissüsteemi ja pardarakendust, on loodud selleks, et pakkuda sujuvat ja lihtsat reisikogemust.

«Oleme Itaalia eraettevõte, millel on ambitsioonikas missioon ümber kujundada Itaalia reisirongi veoteenused, järgides ka piirkondlike ühenduste puhul uuenduslikkuse ja kvaliteedi nõudeid. Otsisime partnerit, kes oleks meie reisijakeskse lähenemisviisiga ja suudaks pöörata sama suurt tähelepanu üksikasjadele kui meie oma teenuse ülesehitamisel. Kuigi oleme väga nõudlik klient, vastas Turnit täielikult meie «Rail different» filosoofiale. Me oleme väga rõõmsad, et saame käivitada piletimüügiteenuse juba selle aasta detsembri lõpus,» jagas Arenawaysi tegevjuht Matteo Arena.

See projekt näeb ette kahe piirkondliku teenindusliini taastamist Piemontes, hõlmates kokku kuutteist jaama. Need liinid on reisijateliikluseks suletud olnud alates 2012. aastast, mistõttu nende taaselustamine on oluline samm piirkondliku ühenduvuse ja juurdepääsetavuse arendamisel.

Uued liinid käivituvad 2025. aasta jaanuaris.

Rõõm uue koospartneri üle

«Suur rõõm on teha koostööd Arenaways'iga, kes jagab meie pühendumust innovatsioonile ühistranspordis. Meie tehnoloogia sobib hästi kokku Arenaways’i plaanidega Itaalias ning meie ühiseks eesmärgiks on pakkuda kvaliteetset reisikogemust läbi tehnoloogilise arengu,» lisas Turniti tegevjuht Ülo Säre.

Arenawaysi ja Turniti eesmärk on kehtestada Itaalias rongiteenuste jaoks uus standard, ühendades Arenawaysi pühendumuse suurepärase teeninduse pakkumisele ja Turniti tehnoloogilised teadmised. Üheskoos hakkavad nad reisijatele pakkuma paremat reisikogemust kogu piirkonnas.

Turnit

Turnit on juhtiv reisitehnoloogia ettevõte, mis pakub reisijateveotööstusele kriitilise tähtsusega turustamise ja broneerimistarkvara tehnoloogiat ning nõustamist.

Turniti täisteenus SaaS platvorm marsruutide, inventari, hinnakujunduse, broneeringute ja piltegimüügi haldamiseks, mida pakutakse täisteenusena, on spetsiaalselt välja töötatud raudtee- ja bussitööstust silmas pidades. Turnit Ride töötleb aastas üle 40 miljoni reisijasegmendi ning seda kasutab üle 50 ülemaailmse liikuvuse ja ühistranspordi liidri, kelle hulka kuuluvad näiteks TfNSW, Samtrafiken, Vy Group, Bus Éireann, CTM ja LTG Link.

Arenaways

Arenaways - Longitude Holding Srl on Itaalia raudtee-ettevõte, mille asutas 2021. aastal Torinos üle 30-aastase kogemusega investorite ühendus. Arenaways'i missiooniks on rongireisikogemuse ümberkujundamine, lähtudes ka kohalike ühenduste puhul innovatsiooni ja kvaliteedi kriteeriumidest. Arenawaysi ühendused alustavad 2025. aasta jaanuarist kahe liiniga Piemonte provintsis Cuneos; ettevõttel on eesmärk laiendada teenust rohkematele kõrvalliinidele kuni InterCity ühendusteni.

Tagasi üles