Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Uus seadus võimaldab rohkemate kindlustusjuhtumite eest hüvitist saada

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Äsja vastuvõetud liikluskindlustuse seaduse muudatus annab IIZI Kindlustusmaakleri kinnitusel kindlustusvõtjatele rohkem võimalusi erinevate juhtumite eest kindlustusseltsilt hüvitist küsida ning suurenevad ka hüvitised, kuid paljuräägitud liikluskindlustuse erand hooajalistele sõidukitele jääb samaks.

«Hea meel on tõdeda, et seaduse muudatused on näoga rahva poole. Säilis kindlustusvabadus ja inimesed on nüüd veelgi enam liikluskahjude korral kaitstud,» sõnas IIZI sõiduki- ja masinakindlustuse tootearendusjuht Triin Kääramees, lisades, et kuigi liikluskindlustuse süsteem toimib täna üsna hästi, siis seaduse muudatuse tingis eelkõige vastava EL direktiivi ülevõtmine.

Eelnõu menetlemise kõigus rohket poleemikat tekitanud kindlustuskohustuse erand hooajalistele sõidukitele jääb samaks. «See tähendab, et kui sõidukit ei kasutata ja sellega ei saa teistele kahju põhjustada, võib see olla ilma liikluskindlustuseta kuni aasta peale lepingu lõppemist,» rääkis Kääramees ja lisas, et erandi kasutamisel on oluline meeles pidada, et sellise sõidukiga ei tohi liikluses osaleda ja kui seda kohustust rikutakse ja tekitatakse kahju, tuleb tekitatud kahjud oma taskust kinni maksta.

Tagasi üles