Päevatoimetaja:
Sander Silm

Nvidia juhist on saanud üks tehisaru kuningatest

Copy
Jensen Huang juuni alguses Taipeis toimunud pooljuhttööstuse messil fännidega selfit tegemas.  
Jensen Huang juuni alguses Taipeis toimunud pooljuhttööstuse messil fännidega selfit tegemas.  Foto: ANN WANG

Juuni alguses hakkas internetis kulutulena levima videoklipp, kus noor naissoost fänn palub Jensen Huangil kirjutada autogramm tema poolpaljastatud rinnale.

Huang oli selle soovi suhtes üsna kõhklev ning küsis kaks korda üle. «Kas olete kindel?» küsis tunglevast rahvamassist ümbritsetud Huang alguses ning seejärel uuesti: «Kas see on ikka hea idee?», enne kui autogrammisoovi täitis.

Sel aastal USAs California osariigis San Joses toimunud Nvidia aastakonverentsile oli tahtjaid nii palju, et 11 000 inimest mahutava areeni sissepääsu ees seisti troppis, sest kõik soovisid kuulda tegevjuhi kõnet, kirjutab Financial Times.

Oma traditsioonilisse musta nahktagisse riietunud Huang astus muusika saatel lavale ning lausus: «Ma loodan, et te saite ikka aru, et see ei ole kontsert.»

Tõeliseks kangelaseks peetakse Huangi tema sünnimaal Taiwanil. Juuni esimesel nädalal toimus seal arvuti- ja tehnoloogiamess, kus viibis ka Huang.

Samal nädalal kasvas Nvidia turuväärtus kolmanda ettevõttena maailmas kolme triljoni dollarini, mis pani tema tähe veelgi enam särama. Üleeile sai Nvidiast suurima turuväärtusega ettevõte maailmas.

Tagasi üles