Päevatoimetaja:
Sander Silm

Vastseliina maarahvalaat tähistab juubelit, sedakord ühepäevasena

Copy
Vastseliina maarahvalaadal osaleb tänavu sadu kaupmehi, kuid korraldajate sõnul on nende arv jäänud aasta-aastalt vähemaks.
Vastseliina maarahvalaadal osaleb tänavu sadu kaupmehi, kuid korraldajate sõnul on nende arv jäänud aasta-aastalt vähemaks. Foto: Gretel Juhansoo

Vastseliinas leiab täna aset järjekorras XXVIII maarahvalaat, mis esimest korda pika ajaloo jooksul toimub ühepäevasena.

Maarahvalaadal täitub tänavu 30 aastat, kuid kuna koroonaajal jäi mitu laata vahele, siis kannab laat tänavu 28. järjekorranumbrit.

30 aastat on pikk aeg ja laada peakorraldaja Ivar Traagel ei teinud saladust, et see on muutnud ka laata. Sarnaselt eelnevatele aastatele tulevad ka tänavu laadale eestlaste kõrvale kauplema kaupmehed Lätist, Leedust ja isegi Ukrainast, kuid kaupmeeste arv on jäänud väiksemaks. «Ma ei tee üldse saladust, et kaupmehi on vähem,» rääkis Traagel. «Siinkohal jättis oma jälje Covidi aeg, mil paljud väiketootjad kolisid internetti ja sinna nad jäid ja paljud lõpetasid sootuks tegevuse.»

Tagasi üles