Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Kas sa peaksid teadma, kui palju sinu kolleeg teenib?

Copy
Ebakindel majanduslik olukord on pannud enam kui kaks kolmandikku töötajaist muretsema palgamuutuste ees.
Ebakindel majanduslik olukord on pannud enam kui kaks kolmandikku töötajaist muretsema palgamuutuste ees. Foto: Mathieu Stern / Unsplash

Ettevõtted avalikustavad aina enam töötajate palku – aga osa kardavad, et see tekitab kadedust ja rahulolematust. Eesti ettevõtjad räägivad, kuidas seda rahulolematust ära hoida.

«Kui jätta kõrvale avalike palkadega kaasnevad üksikisikute hirmud, nagu piinlikkus väikese töötasu ees või vastupidine ehk tuttavate ja kolleegide kadedus, siis ei näe ma palkade avalikustamisel negatiivseid külgi,» kommenteerib CV Keskuse värbamisjuht Grete Adler, lisades, et palkade avalikustamine toob Eesti tööturule oluliselt parema läbipaistvuse ning võrdsema kohtlemise.

Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik Kadri Seeder pöörab aga tähelepanu sellele, et palkade avalikustamisel tuleb hoolikalt läbi mõelda, milline teave ja kellele kättesaadavaks tehakse. Kui kõigi töötajate töötasud avalikustatakse, peab sellele lisaks olema saadaval ka palju muud teavet, et vältida pingeid või ebaõigluse tunnet. Ametinimetused võivad olla eksitavad ja mitte kajastada töö tegelikku sisu. Samuti võivad varieeruda töötatud aeg, töö tulemused ja muud töötingimused, sealhulgas soodustused ja hüved.

Tagasi üles