Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Soome majandusteadlased mures: pooltel soomlastel puudub rahapuhver

Copy
Prognoosi kohaselt ulatub tänavune inflatsioon juba 4 protsendini, mis tähendab, et meil tuleb järjest rohkem raha rahakotist välja käia.
Prognoosi kohaselt ulatub tänavune inflatsioon juba 4 protsendini, mis tähendab, et meil tuleb järjest rohkem raha rahakotist välja käia. Foto: Arvo Meeks

Soome majandusteadlased tõdevad, et sealse keskklassi rahatarkus pole just kõige parem. Nii taotlevad eluasemelaenudega hättasattunud soomlased harva maksepuhkust ning samuti puudub pooltel soomlastel puhver majanduslike tagasilöökide jaoks.

Soomes on eluasemelaenude võlgnevused aastaga kahekordistunud, edastas YLE. Kuid lisaks eluasemelaenudele on kasvanud probleemid ka liisingu ning tarbimis- ja õppelaenude tagastamisega. Paljudel on olukord aga sedavõrd tõsine, et hätta jäädakse isegi elektriarvete tasumisega.

Sotsioloogiaprofessor Terhi-Anna Wilska Jyväskylä ülikoolist ütles, et soomlaste rahatarkus jätab paljuski soovida. «Soome pooltel leibkondadel puudub igasugune rahapuhver, kui tuleb majanduslik tagasilöök, pole neil midagi võtta,» ütles ta.

Tagasi üles