Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Tallinna kinnisvaraturg: kui palju peab teenima vanalinna korteri ostuks, aga Põhja-Tallinna? (1)

Copy
Kui 2004. aastal oli vaja vanalinna 50-ruutmeetrise korteri ostuks 20 aasta keskmist Eesti netopalka, siis nüüd saab vanalinnas korteri kätte 11 keskmise netoaastapalga eest. Pilt on illustreeriv.
Kui 2004. aastal oli vaja vanalinna 50-ruutmeetrise korteri ostuks 20 aasta keskmist Eesti netopalka, siis nüüd saab vanalinnas korteri kätte 11 keskmise netoaastapalga eest. Pilt on illustreeriv. Foto: Madis Veltman

Viimase kahekümne aastaga on Tallinna linnapilt jõudsalt muutunud. Seda, kuidas kaks viimast kümnendit Tallinna korterite hinnad ja keskmise palga suhe erinevate linnaosade vaatest muutnud on, analüüsib Luminori Baltikumi eraisikute panganduse juht Tanel Rebane.

«Maa-ameti hinnastatistika kohaselt on Tallinnas keskmise 40-ruutmeetrise korteri kättesaadavus jäänud sisuliselt samaks – nii toona kui ka täna tuleb sellises suuruses eluaseme eest pealinnas välja käia ligi 6 aasta ja 9 kuu suurune keskmine netopalk. Samal ajal 50-ruutmeetrise korteri ostuks läheb täna umbes 8 kuu netopalka rohkem tarvis kui 2004. aastal,» ütles Rebane.

Ta nentis, et kaks kümnendit tagasi oli vaieldamatult Eesti kõige hinnalisem piirkond Tallinna vanalinn ning on seda ka täna, kuid mitte enam ülekaalukalt. Kui 2004. aastal oli vaja vanalinna 50-ruutmeetrise korteri ostuks 20 aasta keskmist Eesti netopalka, siis nüüd saab vanalinnas korteri kätte 11 keskmise netoaastapalga eest.

Tagasi üles