Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Swedbank: Eesti inimesed panid tulumaksutagastuse raha teenima (1)

Copy
Nüüdseks juba üle aasta kõrgel püsinud hoiuste intressid meelitasid tänavu kevadel rohkem inimesi suunama oma tulumaksutagastuse intressitulu teenima.
Nüüdseks juba üle aasta kõrgel püsinud hoiuste intressid meelitasid tänavu kevadel rohkem inimesi suunama oma tulumaksutagastuse intressitulu teenima. Foto: Sille Annuk (tartu postimees)

Veidi rohkem kui aasta eest, mil inimeste pangakontodele kanti tagasi 2022. aastal enammakstud tulumaksu, olid tähtajaliste hoiuste intressid just alustanud täiskäigul üles rallimist. Samas ei jõudnud see toona veel mõjutada inimeste valikuid tagastatud raha kasutamisel. Sel aastal nägime aga selgelt, kuidas nüüdseks juba üle aasta kõrgel püsinud hoiuste intressid meelitasid rohkem inimesi suunama oma tulumaksutagastuse hoiusele, kirjutab Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.

Swedbanki klientide seas oli enim ehk üle kolmandiku neid, kelle tulumaksutagastuse summa jäi 100–500 euro vahele. Samas nende inimeste arv, kes riigilt selles vahemikus tulumaksu tagasi said, vähenes võrreldes eelmise aastaga märgatavalt.

Seejuures kasvas aga alla 100 euro tulumaksutagastust saanute arv. Võrdluses möödunud aastaga oli vähem ka neid, kelle kontole kanti tulumaksu tagasi 500–1500 eurot. Märgatavalt rohkem oli aga neid, kelle tagastus oli 1500–2000 eurot, ning mõnevõrra rohkem neid, kes said riigilt tagasi üle 2000 euro.

Märksõnad

Tagasi üles