Eestis töötab miljonieelarvega riigiasutus, millest keegi midagi kuulnud pole (11)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Superministeerium
Superministeerium Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus otsib igalt poolt kokkuhoiukohti ja poliitikud armastavad rääkida, et riik on igati õhukeseks lihvitud. Aga tõenäoliselt on Eesti valitsussektor täis asutusi, millest paljud kuulnudki pole. Mida nad teevad ja palju see meile maksma läheb?

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi all töötab näiteks riiklik innovatsioonilabor. Täpselt selline amet Accelerate Estonial ongi. Innovatsioonilabori programmijuht Olari Püvi ütles, millega tegeldakse.

«Accelerate Estonia on Eesti riiklik innovatsioonilabor, mis teeb ettepanekuid muudatusteks seadusandlikus raamistikus, eemaldades sellega ettevõtjate teelt regulatiivsed tõkked ja avades tee innovaatilistele lahendustele turule jõudmiseks. Programmi on ellu kutsunud majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning programmi aitab ellu viia Tallinna Teaduspark Tehnopol. Programm võtab vastu ettevõtteid, kes veavad eest innovatsiooni enda sektoris ning on leidnud pudelikaelu seadusandluses, mis takistavad kogu sektoril uute ärimudelitega Eesti majandusel areneda. Programmi eesmärk on luua uusi turuvõimalusi, mis toovad kasu nii ettevõtjatele, kogu sektori tööstusharule ja Eesti riigile ning majandusele tervikuna,» rääkis Püvi.

Märksõnad

Tagasi üles