Viimsi Vesi pääses litsentsitasu maksmisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi
Vesi Foto: SCANPIX

Viimsilasi ähvardanud joogivee hinnale lisatavat litsentsitasu praeguse seisuga ei tule, sest Viimsi Vesi ja veepuhastusjaamas kasutatavale tehnoloogiale patenditaotluse esitanud firma sõlmisid eile kokkuleppe, millega valla vee-ettevõte saab kaaspatenditaotlejaks, kirjutab Äripäev.


Kui eelmise kuu keskel andis Viimsi valla volikogu opositsioon menetlusse umbusaldusavalduse volikogu esimehe Aarne Jõgimaa ning vallavanema Haldo Oravase vastu, vallavanemale heideti muu hulgas ette, et ta lubab vee- ja kanalisatsioonihindu tõsta.

Nimelt oli Viimsi Vee endise nõukogu liikme Marek Kiisaga seotud Water Technology Partners OÜ (WTP) esitanud valla ettevõtte veepuhastusjaamas kasutatava radionukliidide eraldamise meetodi peale patenditaotluse.

Opositsiooni käes oleva info järgi survestab WTP seepärast Viimsi Vee juhtkonda kirjutama alla lepingule, mille kohaselt saaks WTP järgneva 30 aasta jooksul iga Viimsi Vee müüdava vee kuupmeetri eest litsentsitasu umbes 20 eurosenti.

See teeks 200 000 eurot aastas ning kokku ulatuks summa 6 miljoni euroni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles