Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Läti energiahiid plaanib Eesti energiaturule investeerida pool miljardit eurot

Copy
Läti Latvenergo tütarfirma Elektrum Eesti kavatseb Eestis rajada kuni 400 megavati jagu päikese- ja tuuleparke.
Läti Latvenergo tütarfirma Elektrum Eesti kavatseb Eestis rajada kuni 400 megavati jagu päikese- ja tuuleparke. Foto: Ardo Kaljuvee / Elektrum Eesti

Elektrum Eesti avas sel neljapäeval Ida-Virumaal Lüganusel päikesepargi - energiaettevõtte esimene suurem päikesepark on koguvõimsusega 7 megavatti (MW), millele on lähiaastatel oodata märkimisväärset lisa seoses Elektrum Eesti kasvuplaanidega.

Lüganuse päikesepargi avamine on esimene samm Elektrum Eesti suurematest plaanidest. «Taastuvenergia tootmise võimekus on ettevõttes tähtsal kohal ning oodata on olulist lisa nii päikese- kui tuuleenergia tootmisel. Plaanime taastuvenergia mahu kasvatada lähiaastatel Eestis kuni 400 MW,» kommenteeris Elektrum Eesti juhatuse liige Andrus Liivand.

Samuti on päikesepargi avamine Eestis märgiline Elektrumi omanikfirma Latvenergo jaoks. Läti energiakontserni Latvenergo plaanid näevad jõudsat taastuvenergia osakaalu kasvu Baltimaades. «Meil on ühtne turg ning ühendades jõud ja tehes ülebaltilist koostööd, saavutame meie kõigi jaoks nii vajaliku energiasõltumatuse. Hoiame liidripositsiooni Baltimaade energiaturul ning plaanime Eestis taastuvenergia mahu kasvatamiseks investeerida sel kümnendil pool miljardit eurot sobivate projektide korral,» avaldas Elektrum Eesti juhatuse esimees Agnes Makk.

Tagasi üles