Päevatoimetaja:
Angelina Täker

KARM UURING Kolmandik Eesti ettevõtetest on igasuguse küberkaitseta

Copy
Küberkuritegevus.
Küberkuritegevus. Foto: Toomas Huik

Üha enam ettevõtteid puutub tegevusalast sõltumata kokku küberkuritegevusega.  Hiljutise Luminori tellitud väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete seas läbi viidud uuringu kohaselt kasutab 50 protsenti ettevõtetest oma IT-süsteemide kaitseks vähemalt baastaseme küberkaitset, samas 30 protsenti pole sellesse üldse investeerinud.

«Pikaaegse majandussurutise lõppu oodates on paljud ettevõtted seadnud pilgud tulevikku ning teevad laienemisplaane, investeerivad uuenduslikesse lahendustesse ja vaatavad ka potentsiaalsete tehisintellekti kasutamise võimaluste suunas. Ka küberturvalisus on ettevõtetel vähemalt prioriteetide nimekirjas, kuid samas on päris suur osa ettevõtetest, kes sellesse valdkonda pole piisavalt investeerinud,» rääkis Luminori pettuste tõkestamise spetsialist Veiko Kiik.

Võrreldes teiste Balti riikidega on vähemalt baastaseme küberhügieeni taganud ettevõtete osakaal Eestis kõrgeim – 50 protsenti küsitletud ettevõtete juhtide sõnul pole nad teinud küll suuri investeeringuid, kuid on paigaldatud näiteks tulemüüri ja viirusetõrjeprogrammid. Lätis on vastav näitaja 38 protsenti ja Leedus vaid 30 protsenti.

Tagasi üles