POMMIKINDEL TOOTLUS Investeeri kultuuri ja vanadesse pillidesse!

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti Pillifondi kollektsiooni lisandus äsja üheteistkümnes pill - Napoli pillimeistri Tomaso Eberle hinnaline 18. sajandi viiul.
Eesti Pillifondi kollektsiooni lisandus äsja üheteistkümnes pill - Napoli pillimeistri Tomaso Eberle hinnaline 18. sajandi viiul. Foto: Aivo Kallas

Eesti Pillifondi kollektsiooni lisandus äsja üheteistkümnes pill – Napoli pillimeistri Tomaso Eberle hinnaline 18. sajandi viiul, mille andis Pillifondi kasutusse selle vastne omanik Egon Elstein. Mis on Eesti Pillifond ja milliseid võimalusi pakub fond erainvestoritele?

SA Eesti Pillifondi kutsusid 2015. aasta detsembris kultuuriministeeriumi initsiatiivil ellu Swedbank, Eesti Rahvuskultuuri Fondi, mille esimees oli toona Eri Klas ning maestro Paavo Järvi. Fondi eesmärk on toetada Eesti muusikuid, võimaldades neil mängida maailmatasemel keelpillidel ja läbi selle toetada ka Eesti kultuuri. Teisalt pakub Pillifond võimalust investeerida 17.–19. sajandi meistrite kõrge muusikalise väärtusega keelpillidesse, mille valikut ja ostu nõustavad rahvusvaheliselt tunnustatud pillieksperdid.

Pillifondi sünni juures olnud SA Eesti Pillifond juhatuse liikme Marje Lohuaru sõnul on fondi eesmärk kokku viia erakapital ja noored muusikud, et võimaldada neil mängida maailmatasemel keelpillidega. Maailmas on nõudlus 17.–19. sajandil Euroopas valminud keelpillide järele sedavõrd kõrge, et nende hinnad on muutund kohati kosmiliseks. «Muusikute rahvusvahelisele karjäärile saab tihti takistuseks just kõrgelt koteeritud keelpilli puudumine. Kuna muusikaliselt kõrge väärtusega keelpillide hinnad jäävad interpreetidele enamasti kättesaamatuks, on ettevõtjate ja investorite toetus pillide soetamisel hindamatu väärtusega,» ütles ta.

Tagasi üles