Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Riigi lisaeelarve eelnõu saadeti teisele lugemisele

Copy
Euro rahatähed.
Euro rahatähed. Foto: Regis Duvignau

Riigikogu rahanduskomisjon vaatas neljapäevasel istungil läbi riigi 2024. aasta lisaeelarve eelnõu teisele lugemisele laekunud viis muudatusettepanekut, mille esitas Isamaa fraktsioon.

Rahanduskomisjoni esimehe Annely Akkermanni sõnul ei leidnud esitatud ettepanekud toetust. «Neid muudatusi on raske ja võimatu eelarvesse sisse viia. Näiteks tehti ettepanek kärpida keskvalitsuse kulusid 200 miljoni võrra ja loetleti valdkonnad, mida ei tohi kärpida. Kui ei taheta teha üksnes suuri sõnu, vaid tegelikult kärpida, siis tuleb sõnaselgelt öelda, missuguseid kuluridu ja kui palju tuleb vähendada. Kaks ettepanekut ei olnud otseselt seotud käesoleva aasta riigi lisaeelarvega,» ütles Akkermann.

Rahanduskomisjoni liikme Aivar Koka sõnul on valitsuse keskvalitsuse kulude kärpimise ja bürokraatia vähendamise ambitsioon ebapiisav, hõlmates vaid 183 miljonit eurot sellel aastal. «Seetõttu paneme ette vähendada 2024. aasta eelarvest täiendavalt keskvalitsuse kulusid 200 miljoni euro võrra, võttes raha eelkõige ministeeriumite majandus- ja tööjõukuludest ning allasutuste vastavatest kuludest,» põhjendas Kokk Isamaa fraktsiooni tehtud muudatusettepanekut.

Tagasi üles