Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Liikluskindlustuse maksimaalne hüvitis tõuseb 6,45 miljoni euroni

Copy
Trammiga liiklusõnnetus Tartu maanteel.
Trammiga liiklusõnnetus Tartu maanteel. Foto: Konstantin Sednev

Riigikogus kiitis kolmapäeval heaks liikluskindlustuse seaduse muudatused, mille kohaselt suureneb alates 15. juulist liiklusõnnetuse maksimaalne hüvitis 6,45 miljoni euroni ning tänavu 1. detsembrist laieneb liikluskindlustus registreerimata sõidukitele nagu elektritõukerattad ja maastikusõidukid.

Eesti Liikluskindlustusse Fondi (LKF) juhatuse esimehe Mart Jesse sõnul on liikluskindlustuse kahjusummad aasta-aastalt kasvanud. «Maksimaalse hüvitisega õnnetus tähendab sageli väga tõsiste inimkannatustega õnnetust, kus kannatanud saavad üliraskeid vigastusi ja jäävad püsivalt töövõimetuks. Sellega kaasneb kannatanu aastakümnete pikkune ravi ja saamata jäänud tulu hüvitamine, mis korvatakse liikluskindlustuse vahenditest. Elukalliduse kasvu tõttu oli õige otsus tõsta liikluskindlustuse maksimumhüvitist 5,6 miljonilt 6,45 miljoni euroni,» ütles Jesse.

«Positiivne on ka seaduseklausel, et kindlustussummasid hakatakse suurendama iga viie aasta tagant vastavalt tarbijahinna muutusele ja neid ei pea muutma enam igakordse Riigikogu otsusega,» lisas Jesse.

Tagasi üles