Rail Baltic Estonia riigikontrolli kriitikast: sisulise töö vastu nad kahjuks erilist huvi ei tundnud (2)

Copy
Rail Balticu raudtee eskiis.
Rail Balticu raudtee eskiis. Foto: Rail Baltic

Rail Baltic Estonia teatel püsitakse täna ehitamise tempos, et Rail Balticu ühendus valmiks 2030. aastaks, sealjuures on käimas nii ehitus kui kõik vajalikud ettevalmistustööd alates hangetest kuni maade omandamiseni.

Vastates Balti riikide riigikontrollide kolmapäeval avaldatud ülevaatele, kinnitab Rail Baltic Estonia, et tänase seisuga on ehituslepingutega kaetud 22 kilomeetrit põhitrassi, kus osaliselt on ka ehitus juba käimas, 52 kilomeetri puhul on ehitushanked lõppjärgus ja avaldamisel veel täiendavad ligi 30 kilomeetrit hankeid. 2024. aasta lõpuks on ligi pool Eesti trassist kaetud ehituslepingutega ning 72 kilomeetri ulatuses on ehitustööd alanud.

Lisaks on ehituses Rail Balticu rahvusvaheline terminal Ülemistel ning rajatud või rajamisel pea 30 ökodukti, silda, ülepääsu. Riigikontroll ei ole Rail Baltic Estonia sõnul kahjuks tundnud erilist huvi selle vastu, kuidas käib tegelikult sisuline töö raudtee ehitamisega, mistõttu on ka riigielu auditeeriva institutsiooni arusaamine raudtee arendamisest, selle tehnilistest aspektidest, opereerimise ettevalmistamisest ja muudest asjaoludest ettevõtte hinnangul pealiskaudne, teatab ettevõte.

Tagasi üles