1Partner kinnisvarafirma: jutud hinnalangetusest on pigem müüt

BNS
Copy
1partner kinnisvara juht Martin Vahter.
1partner kinnisvara juht Martin Vahter. Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpixs Baltics

Tallinna uusarenduste müügitempo on juba paar aastat olnud üsna tagasihoidlik, kuid viimase mõne kuu jooksul on toimunud tuntav elavnemine, ütles 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter aprilli ja mai trende kommenteerides.

1Partneri juhi sõnul müüdi tipphetkel ehk 2021. aastal Tallinna uusarendustes 4200 korterit ning normaalne müügimaht võiks olla vahemikus 2000–2200 uut korterit aastas. «Selle normaalse tasemeni jõudmine võtab siiski veel aega. Esimese viie kuu pealt võiks prognoosida käesoleva aasta müügiks ligikaudu 1300–1500 korterit, mida on eelmise aasta 950ga võrreldes ligi poolteist korda rohkem,» kommenteeris Martin Vahter.

Vahteri sõnul on ostjad turule tagasi tulemas ja üks selle põhjus võib olla hirm terendava hinnatõusu ees. «Odavamaks ei lähe maailmas paraku midagi ning hiljuti käima lükatud uute projektide hinnad seda ka kinnitavad. See paneb inimesi kiiremini otsustama ja praegu nii-öelda riiulis olevate võimaluste vahel valikut tegema,» selgitas Vahter mõttelaadi muutust ning lisas, et lainetena liikuvad jutud hinnalangetusest on pigem müüt. «Need korrad, kui keegi hindu kellade ja vilede saatel on langetanud, on pigem olnud tegu arendustega, mille hinnastamine on olnud liiga optimistlik juba turule toomise faasis ning lõpuks tunnistab seda ka arendaja ise,» lisas 1Partneri juht.

Tagasi üles