Päevatoimetaja:
Angelina Täker

OMANIKE KESKLIIT KURI: Väikeelamute renoveerimise toetusega ehitatakse laadimisjaamu ja paigaldatakse päikesepaneele (2)

Copy
KredExi väikeelamute rekonstrueerimise toetuse abikõlblike tööde hulgas on muu hulgas maja soojustamine, küttesüsteemi uuendamine ja taastuvenergiaallikaid kasutavate seadmete, näiteks päikesepaneelide kasutuselevõtt. Pilt on illustratiivne.
KredExi väikeelamute rekonstrueerimise toetuse abikõlblike tööde hulgas on muu hulgas maja soojustamine, küttesüsteemi uuendamine ja taastuvenergiaallikaid kasutavate seadmete, näiteks päikesepaneelide kasutuselevõtt. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Tänavu kevadel avanes EASi ja KredExi ühendasutuse väikeelamute rekonstrueerimistoetuse meede, mille peamine eesmärk on parandada elamute energiatõhususklassi. Omanike Keskliidu hinnangul ei täida toetus aga oma peamist eesmärki, kuna arvestav osa toetuserahadest läheb mitte majade renoveerimisele, vaid hoopis päikesepaneelide, inverterite ning akude paigaldamisele ning elektriauto laadimistaristu rajamisele.

Omanike Keskliit on toetusmeetme suhtes olnud algusest peale kriitiline ning äsja paluski liit KredExilt vaheandmeid väikeelamute renoveerimistoetuse kohta, kus 28 miljonist on välja on jaotatud 17 miljonit.

Vahekokkuvõttest selgub, et 40 protsenti toetuse avaldustest on esitatud elektripaneelide, -salvestite ja autolaadijate paigaldamiseks. Tõsi, rahaliselt on jaotus teine: kõige suurem osa taotlusi on tulnud majade osaliseks rekonstrueerimiseks ehk 10,6 miljoni euro ulatuses. Tervikliku rekonstrueerimise taotlusi on laekunud 1,9 miljoni euro ulatuses ja päikesepaneelide/akude/autolaadijate paigaldamiseks on laekunud taotlusi 3,5 miljoni euro ulatuses. Teisisõnu moodustab nende osakaal esitatud taotlustest rahaliselt 22 protsenti.

Tagasi üles