Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Finantseksperdid: riik võiks laenu võtta Eesti inimestelt (6)

Copy
Tallinna börsi juht Kaarel Ots soovitab poliitikutel lisaks üllaste eesmärkide seadmisele ka kaaluda, mida nende poole pürgimine endaga kaasa toob – nii lähedal kui ka kaugemal.
Tallinna börsi juht Kaarel Ots soovitab poliitikutel lisaks üllaste eesmärkide seadmisele ka kaaluda, mida nende poole pürgimine endaga kaasa toob – nii lähedal kui ka kaugemal. Foto: Mihkel Maripuu

Olukorras, kus riigi kulud, sealhulgas kaitse- ja sotsiaalkulutused, on kasvus ning Eesti majapidamiste hoiuste maht jõudnud rekordilise 12 miljardi euroni, ütlevad finantseksperdid, et Eesti riik võiks võlakirjadega laenu võtta oma rahvalt.

Teisipäeval kutsus Nasdaq Tallinn börs kokku teadlased, majandusanalüütikud ja ettevõtjad võlakirjadeteemalisele arutelule «Mida teha, et koid sukasäärest sääste ära ei sööks?».

Tallinna börsi juht Kaarel Ots ütles avasõnades, et börs on iga riigi kapitalituru suurim osaline ja oluline infrastruktuuri osa. Selle heast käekäigust võidavad kõik, sest hästi toimiv kapitaliturg on majanduse vereringe oluline osa, parandab ettevõtete rahastamisvõimalusi ja aitab neil ambitsioonikaid plaane teoks teha. Riik saab sellele hoogu juurde anda, aidates sellega majandus taas kasvule. Ühe võimalusena näeb ta riiklike võlakirjade emiteerimist jaeinvestoritele.

Tagasi üles