Number teada: käibemaksu tõus võtab iga kuu inimestelt selle summa ära (3)

PM Majandus
Copy
Sularaha. Foto on illustratiivne.
Sularaha. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Margus Tuvikene ütles, et aprillikuise hea maksulaekumise taga on pankade erakorraline kasumijaotus ja valitsuse tehtud maksutõusud. Tavainimestega seotud maksulaekumistega olukord nii hea aga pole.

Aprillis jõudis maksudest riigikassasse 1,19 miljardit eurot makse, mida on läinud aasta sama ajaga võrreldes tervelt 16 protsenti rohkem.

Palgafondi kasv aeglustus aprillis viie protsendi lähedale ja oli eelmise aasta keskmisest üle kahe korra aeglasem, mis oli ootuspärane, tõi rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Margus Tuvikene välja. See mõjutas tööjõumaksude laekumist – sotsiaalmaksu tasumise kasv aprillis oli aasta aeglasim, ulatudes viie ja poole protsendini. Töökohtade arv oli väikses languses, sektoriti oli langus sügavaim jätkuvalt tööstuses ja ehituses, mis on majanduslangusest enim mõjutatud olnud. Nendes sektorites pöördus ka palgafond aprillis langusesse, mis tulenes sellest, et erinevalt eelmisest aastast ei makstud sel aastal aprillis preemiaid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles