Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Raskustes Kuuba üritab venelasi riiki meelitada

Copy
ÜRO maailmapärandi nimistusse kantud ja üks Ladina-Ameerika kuulsamaid turismiobjekte ehk Havanna Vanalinn, kus tihtipeale valitseb tänapäeval haudvaikus.
ÜRO maailmapärandi nimistusse kantud ja üks Ladina-Ameerika kuulsamaid turismiobjekte ehk Havanna Vanalinn, kus tihtipeale valitseb tänapäeval haudvaikus. Foto: Yander Zamora

Kuuba on hiljuti hakanud pakkuma soodustusi, et meelitada külastajaid liitlasriikidest, näiteks Venemaalt ja Hiinast, püüdes elavdada stagneerunud turismisektorit, mis ikka veel võitleb pandeemiast toibumise nimel.

Venemaalt ja Hiinast tehakse Kuubasse rohkem otselende, Hiina külastajatele on kaotatud viisanõuded ja riik otsustas hiljuti aktsepteerida Venemaa Mir-maksekaarte, olles üks vähestest riikidest, kes on liitunud Moskva Visa ja Mastercardi alternatiiviga, vahendab Reuters.

See strateegia on juba varakult vilja kandnud. Kuuba riiklik meedia teatas, et aasta esimese kolme kuu jooksul külastas Kariibi mere saart üle 66 000 venelase, mis on kaks korda rohkem kui 2023. aasta samal perioodil. Vene külastajad on aga üks väheseid Kuuba turismi helgeid külgi.

Tagasi üles