Päevatoimetaja:
Sander Silm

Lennupilet 19 euro eest – Air Balticu trikk või tõesti suve kuumim soodusmüük?

Copy
Lennupiletite hinnad näitavad langustrendi. Pildil lennuplaan Tallinna lennujaamas.
Lennupiletite hinnad näitavad langustrendi. Pildil lennuplaan Tallinna lennujaamas. Foto: Toomas Huik

Kevadel ja suvel, kui reisijate nõudlus on haripunktis, on lennufirmade reklaame igal pool. Läti riiklik lennufirma Air Baltic on alustanud uut kampaaniat «Suve kuumim soodusmüük», kus üheks pakkumiseks on kõlav ja ahvatlev «Hinnad alates 19 €». Sooduspiletid kehtivad kuni 13. juuni kaasa arvatud, kuid millisesse riiki saab eestlane 19 euro eest reisida?

18,99 euro eest pakub Air Baltic lendu marsruudil Tallinn-Tampere. Siiski peab reisija arvestama, et ostes edasi-tagasipiletid, maksab tagasisõidupilet Tamperest juba 25,99 eurot, mis tähendab, et kogu reis maksab 44,98 eurot inimese kohta. Kuigi see pakkumine tundub esialgu atraktiivne, pakub Tallink, üks juhtivaid reisijate- ja kaubaveoteenuste pakkujaid Läänemere piirkonnas, parvlaevapileteid mõlemas suunas 31,80 euro eest, mis on peaaegu 40 protsenti odavam kui lennupiletid soodusmüügi ajal. Lisaks tuleb lennureisijatel arvestada, et 18,99 eurot maksev pilet sisaldab ainult käsipagasit. Kui on soov kaasa võtta suuremat kohvrit, tuleb pilet uuendada GREEN Plus tasemele, mis maksab ühe suuna kohta 19 eurot rohkem kui tavaline GREEN pilet.

Järgmised soodsad pakkumised Air Balticult on piletid Oslosse (Norra) või Billundi (Taani) 24,99 euro eest ühes suunas. Tasub tähele panna, et pileti uuendamine GREEN Plus tasemele Billundi suunal on kallim kui on Tampere reisi puhul.

Tagasi üles