Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Venipak: investeeringud maapiirkondadesse ei tasu äriliselt ära

Copy
Venipaki kontaktivaba pakiautomaat.
Venipaki kontaktivaba pakiautomaat. Foto: Venipak

Venipak Eesti juht Deniss Osman nendib, et paraku ei tasu investeeringud maapiirkondadesse või hõredamalt asustatud asulatesse end ärilises mõttes ära, mistõttu on Venipakil Eestis vaid üks pakiautomaat asukohas, kus ei ole teisi teenuspakkujaid.

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi hiljuti koostatud analüüsi alusel asub 90 protsenti pakiautomaatidest samas piirkonnas ning väga tihti ka üksteisele väga lähedal. «Venipak on hetkel ainus pakiautomaatide turu osaline, kes kuulub eraomandisse ehk on riikliku osaluseta ettevõte. Seega oleme Eestis oma 160 pakiautomaati paigaldanud kohtadesse, kus on selleks vastav nõudlus, et see oleks ka äriliselt mõistlik. Nõudluse suurenedes laiendame oma võrgustikku veelgi,» selgitas Osman pressiteates.

Osman kinnitas, et loomulikult võetakse pakiautomaatide asukoha puhul arvesse ka klientide harjumusi ja vajadusi. «Venipaki poolt tellitud uuringust selgus, et saadetistele järele minemine või pakkide saatmine ühildatakse tihtipeale igapäevaste käikudega. Näiteks vastasid Eestis ligi pooled uuringus osalejatest, et nad valivad tarneviisiks pakiautomaadi, kui see jääb kas teele koju, töökohta või õppeasutusse või nende lähedusse. Samas soodustab pakiautomaatide kasutamist ka e-kaubanduse tõus: 38 protsenti Eesti elanikest kasutab neid, kuna paljud e-poed pakuvad automaatidesse kohaletoimetamist,» märkis Osman.

Tagasi üles