Ekspert selgitab, kas tasub kodulaenuga soetada remonti vajavat kodu

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Korteriremont.
Korteriremont. Foto: Elmo Riig

Kinnisvarakuulutusi sirvides kohtab sageli kortereid või maju, mis jäävad ostuhuvilise valikust välja, sest vajavad remonti ning paljud koduostjad loobuvad sellises olukorras edasi uurimast ja liiguvad järgmise kuulutuse juurde. Holm panga laenuosakonna juhi Mari-Liis Sepa sõnul tasub neid kodusid siiski tõsiselt kaaluda.

«Remonti vajavad kodud on üldjuhul soodsamad kui valmiskodud. Nende potentsiaalsete ostjate ring on väiksem, sest paljud inimesed ei ole nõus oma põhitöö kõrvalt lisaks poole kohaga ehituse projektijuhtimist käsile võtma. See aga võib tähendada, et müüjad on valmis ostuhuvilisele hinnas vastu tulema ning eluaseme väärtus saab remondi järel olema kõrgem kui ostu ja remondi maksumus kombineerituna,» selgitab Sepa Kinnisvara24 blogis.

Remont annab võimaluse kujundada kodu oma maitse järgi. «Omale kodu sobivaks kohendamine võib tähendada põhjalikku remonti või ka lihtsalt stiilimuutust – minimalismi hindav koduostja saab eelmise omaniku ekstravagantset stiili ümber kujundada endale sobivaks. Vaja on vaid visualiseerida tänasest ilmest kaugemale ning sobivat eelarvet oma plaanide elluviimiseks,» lisab ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles