Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Bigbank: autoostuga läks väga paljudel äkitselt kiireks

Copy
Bigbank Eesti juht Jonna Pechter.
Bigbank Eesti juht Jonna Pechter. Foto: Mihkel Maripuu

Huvi fikseeritud intressiga autolaenu vastu tõusis mais tuntavalt, hooajalisusele on selgelt tuntav põhjus ka neljapäeval Riigikogus teise lugemise läbinud seaduse eelnõu, millega tahetakse maksustada  esmane auto omanikuvahetus, kommenteeris autoturu trende Bigbank Eesti juht Jonna Pechter.

Pechteri sõnul kasutatakse autolaenu väga palju just kasutatud autode puhul, mis oma esimest omanikku 4-5 aastat tublilt juba teeninud on. «Meie nägime, et valitsuse uute maksuplaanide avalikustamise järel kasvas huviliste arv ligi neljandiku võrra. Kuna käiku tundub minevat plaan, et uuest aasta algusest läheb maksustamisele iga Eestis toimuv auto ostu-müügitehing, siis on paljudel ootamatult kiireks läinud,» rääkis Pechter, kelle sõnul on mõistetav, et rahatargal inimesel, kel autoost lähiajal niikuinii plaanis, tasub maksult säästmiseks see enne aasta lõppu teoks teha.

Bigbanki autolaenu portfelli analüüsides selgub, et kahe aastaga on keskmine autolaenu summa kasvanud ka üle 25% ehk toonase 8200 euro pealt 10 400 euroni. «See, et autopark muutub üha nooremaks ja kallimaks, viitab ennekõike sellele, et paljude inimeste finantskindlus on tänaseks taastunud,» kommenteeris Jonna Pechter.

Tagasi üles